Vissershoed? 

2 min read

Veilig in het zonnetje zitten kun je op veel manieren doen. Stap 1 is altijd zonnebrand smeren. Maar stap 2 kun je lekker interessant maken! Om je blootstelling aan schadelijke zonnestralen te verminderen zet je een leuke hoed op. We kennen allemaal wel de bekende strand hoed. Met of zonder een grote rand, biedt deze al veel bescherming tegen de zon. Het materiaal is vaak gemaakt van een luchtige geweven rietsoort, ideaal voor warme dagen. Maar is dit niet jouw stijl? Er is nog veel meer mogelijk, de keuze is reuze! 

Ook in de regen handig 

Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een andere stijl? Een leuk vissershoedje hoef je niet per se alleen tijdens het vissen op te zetten. Zelfs als je nog nooit een hengel vast gehouden hebt is het toegestaan deze te dragen, echt waar. En vergeleken met een strandhoed, biedt een vissershoed net zulke goede bescherming tegen de zon. Om het nog mooier te maken, is een vissershoed ook handig als het regent of hard waait.  

Mix en match! 

Een vissershoed werd vroeger veel gedragen door mannen, die gingen dan ook vaker vissen met dit karakteristieke hoedje op. Tegenwoordig doen we dit hoedje op om onze outfits af te maken, ongeacht of het regent of de zon volop schijnt! Een vissershoed dames is in veel materialen en modellen verkrijgbaar. Ook als je ze voornamelijk draagt om de handigheid voor wandelen in de natuur en niet per se trendy kleuren wil. Maar voor wie wel helemaal los wil gaan, is elk patroon beschikbaar! 

Praktisch hoeft gelukkig niet saai te zijn. Daarom is een vissershoed heel populair. Bij Hatland kun je uit een groot assortiment vissershoed dames kiezen. En voor de heren is er ook genoeg keus! Waar de bekende strand hoeden immers veelal voor dames geproduceerd worden, vallen vissershoedjes toch vaker in de unisex categorie. Haal dus een paar hoedjes in huis en je kunt ze delen met het hele gezin. En dan kan je elke week een andere dragen!