Tuinieren op zijn best

2 min read

Op een zonnige dag lekker met de handen in de aarde wroeten, dat is waar veel mensen die van de natuur houden wel erg leuk vinden. Er zijn natuurlijk vele soorten bloemen, planten en kruiden die geplant kunnen worden. Bij het tuinieren moeten natuurlijk ook de nodige tools aanwezig zijn. Wat voor planten of bloemen er gepland staan in een tuin zegt veel over een persoon, of deze persoon veel van schaduw houdt of juist een hele fleurige tuin mooi vind.

Daarom is het van tevoren belangrijk om te weten wat voor een planten bij wat voor soort tuinen passen.

Fruitbomen om van te plukken

Fruitbomen zoals een appelboom, een vijgenboom of misschien zelfs wel een sinaasappelboom kunnen erg mooi staan in een vrolijke bloemige tuin. Deze bomen moeten natuurlijk wel goed onderhouden worden door deze veel zonlicht maar ook genoeg water en voeding te geven. Misschien dat je dan na een tijdje wel de vruchten van de eigen bomen kan plukken.

Hoe leuk is het om na hard werken in de tuin na een tijdje in diezelfde fleurige tuin een vers geperste jus d’orange te kunnen drinken, natuurlijk geperst van de eigen sinaasappelboom.

Of misschien kan van de prachtige vijgen van de eigen vijgenboom wel een heerlijke fruitsalade gemaakt worden.

Wroeten in de kruidentuin

Een kruidentuin kan zowel in de vaste grond als in een speciale kruidentuin-bak worden aangelegd en heeft niet veel aandacht nodig. Dit is erg handig als u het toch leuk vind om uw eigen kruiden te kunnen gebruiken maar u geen zeeën van tijd heeft om hier mee bezig te zijn.

Natuurlijk kun je een prachtig stukje in de tuin reserveren om eigen verbouwde kruiden te planten. Als er bijvoorbeeld een muntplant in de tuin wordt gepland kan hiervan een lekkere muntthee worden gezet of kan de munt gebruikt worden door een heerlijke couscoussalade.

Natuurlijk kun je ook de simpele kruiden planten zoals basilicum, peterselie, bieslook, dragon, koriander of oregano. Ook hierbij moet er wel gelet worden op de hoeveelheid zonlicht en vocht dat de kruiden moeten hebben. Het is erg leuk om de eigen geteelde kruiden te kunnen gebruiken in een salade of een heerlijke ovenschotel waarbij de gasten verrast worden.