Tips om je huis knus te maken tijdens de donkere dagen

2 min read

Met de winter in het verschiet, worden dagen kouder én sneller donker. De één vindt dit een feest en de ander ziet deze periode het liefst zo snel mogelijk voorbij gaan. Het is immers ook niet fijn om met donker weg te gaan en met donker thuis te komen. Maar je kunt er wel voor zorgen dat je huis tijdens deze donkere dagen super gezellig wordt! Zo kom je ’s avonds thuis in en huis waar een knusse en fijne sfeer hangt. Dat klinkt goed toch? Daarom geven wij je in dit artikel graag wat tips!

Lichtjes

Dit is een inkoppertje, maar met lichtjes ben je al een heel eind! Een warme en huiselijke sfeer begint namelijk bij een goede sfeerlamp. Naast de gewone verlichting die je in huis hebt staan, kun je de ruimte ook opleuken met sfeerverlichting. Hierbij kun je denken aan kaarsjes, waxinelichtjes, maar ook aan windlichten of dimbare lampen. Zo kun je het licht in huis dimmen en meer gezelligheid creëren. Het voordeel van dimlicht is dat je de lichtintensiteit kunt instellen op elk gewenst moment.

Decoraties

Verder kun je het huis heel gezellig maken met decoratie. Tijdens de feestdagen mag natuurlijk een Kerstboom niet ontbreken. Maar verder kun je je huis ook gezellig maken met verschillende takken, dennenappels en mooie kransen. Op tafel kun je bijvoorbeeld een mooie schaal of vaas zetten en hier leuke gedroogde takken en besjes indoen. Het is ook leuk om hier een lichtsnoer in te verwerken. Ook kun je een vaas vullen met verschillende soorten kralen of Kerstballen. Naast dit soort decoratie, is het leuk om een lekker warm kleed op de bank te leggen en hier en daar wat geurstokjes neer te zetten met een warme geur, zoals kaneel of vanille.