Penetratietesting om je bedrijf veilig te houden

1 min read
penetratietesting

Het internet brengt veel gevaren met zich mee. Steeds vaker lees en hoor je over Russische hackers die gemeenten en universiteiten gijzelen met ransomware. Bedrijven die hun eigen informatie terug moeten kopen om niet failliet te gaan. Al deze methoden van hacken zijn makkelijk uit te voeren op slecht beveiligde netwerken. Voer penetratietesting uit op je netwerk en ontdek of jij ook risico loopt.

Het nut van testen

penetratietesting

Je denkt nu misschien: ik zal niet zo snel doelwit worden. Bijvoorbeeld omdat je bedrijf klein is of je website onbekend. Maar juist dan loop je risico. Je bent namelijk vaak juist dan minder goed beveiligd en dus een makkelijke prooi. Een hacker kan daar zo een paar duizend euro uit halen en daar doen ze het absoluut voor. Je wil dus absoluut penetratietesting uit laten voeren om te weten waar de gaten in jouw beveiliging zitten.

Wie kan hierbij helpen?

Er zijn speciale bedrijven gespecialiseerd in cyber security die niet alleen de test kunnen uitvoeren en de gaten weten te ontdekken in de veiligheid, maar die je daarna ook kunnen helpen deze gaten te dichten. Bijvoorbeeld door een veiliger netwerk toe te passen.