Het verschil tussen koudschuim matrassen en traagschuim matrassen

2 min read
traagschuim matrassen

Er zijn zoveel matrassen om uit te kiezen op de markt. Er zijn echter twee soorten die steeds meer verkocht worden en een aantal zeer prettige eigenschappen hebben. Dat zijn de traagschuim matrassen en de koudschuim matrassen. Ze lijken op elkaar maar zijn zeker niet hetzelfde. Ben jij benieuwd welke bij jou past? Lees hier over de verschillen.

Wat is het verschil?

Koudschuim matrassen ontlenen hun naam aan de manier van produceren: het schuim wordt in koude vormmallen gegoten. Dit wordt ‘cold cure moulding’ genoemd. Het koudschuim wordt gemaakt van polyurethaan. Dit heeft een extra grote duurzaamheid en veerkracht. Traagschuim wordt in tegenstelling tot koudschuim gemaakt van visco-elastisch polyurethaan. Hierdoor wordt traagschuim zachter wanneer het in contact komt met lichaamswarmte en onder invloed van lichaamsgewicht.

traagschuim matrassen

Waarom kiezen voor deze matrassen? 

De matrassen verschillen ook nog in gebruik. Koudschuim matrassen hebben een hoge conformiteit. Dit betekent dat het zich gemakkelijk aanpast naar de vormen van je lichaam. Hierdoor kunnen spieren en pezen ontspannen en is de bloedcirculatie optimaal. Het risico van doorliggen, wanneer het matras lange perioden achtereen intensief gebruikt wordt, is kleiner. Hierdoor zijn traagschuim matrassen geschikt voor mensen met gewricht- of rugklachten. Dat is een koudschuim matras ook wel maar het is toch minder effectief dan het traagschuim. Artsen raden dan ook vaak zo’n matras aan. 

traagschuim matrassen

Ga proefliggen

Geen idee nog wat bij je past? Ga naar een winkel of showroom en ga een keer de verschillende matrassen uitproberen. Dat is de beste manier om twijfel weg te halen.