Examen PDB voor praktijkdiploma boekhouden

2 min read

Een examen PDB doe je aan het eind van de opleiding PDB om je praktijkdiploma boekhouden te behalen. De opleiding die je volgt om je voor te bereiden op het examen PDB duurt 28 weken. In die 28 weken ga je op één ochtend of één avond naar een les die drie uur duurt. Daarnaast maak je je huiswerk. Zo zorg je dat je aan het eind van de 28 weken goed voorbereid bent op het examen PDB. En zo haal je je praktijkdiploma boekhouden. Dit is een mooi diploma voor je cv en positie op de arbeidsmarkt. 

Kosten opleiding

De opleiding voor het examen PDB kost een kleine € 1500 en iets meer dan € 1000 als je kunt profiteren van belastingvoordeel. Het examen PDB betaal je los hiervan aan de Associatie voor Examinering. Voor de opleiding kun je kiezen om in termijnen te betalen. Je betaalt dan acht maanden lang iedere maand een deel van het bedrag voor de opleiding in plaats van het gehele bedrag in één keer. De prijzen voor het examen PDB worden bepaald door de Associatie voor Examinering.

Slagingspercentage en invulling opleiding

Het landelijk slagingspercentage ligt een heel stuk lager voor het examen PDB dan het slagingspercentage bij Fabius. Daarom volg je de opleiding. Hierin komen verschillende onderdelen aan bod. Je begint de voorbereiding van het examen PDB met het onderdeel kostencalculatie. Hierna volgt financiering als onderdeel van de opleiding. Tot slot wordt aandacht besteed aan bedrijfsadministratie. Voor alle informatie over de opleiding en het examen PDB, zoals startdata en leslocaties, kun je op deze pagina terecht.