Dit moet je weten over een eiken vloer

2 min read
Eiken Vloer

Je twijfelt over een eiken vloer in je nieuwe huis? Je bent niet de enige. Eiken vloeren hebben veel voordelen maar helaas ook een paar nadelen. Twijfel je nog? Lees dan gauw verder voor een handige uiteenzetting.

Eiken Vloer

Stevig en prachtig

Eikenhout is bijzonder mooi. Het is in meerdere kleuren beschikbaar en er is dus altijd wel een soort die past bij jouw stijl. Een woning met een eiken vloer lijkt vrijwel meteen duurder, chiquer maar ook warmer. Eikenhout heeft dat effect op ruimtes. Het straalt een bepaalde luxe uit die je niet kunt evenaren met andere soorten vloeren, en soms zelfs niet met andere soorten hout. Die luxe uitstraling hoef je niet voor in te leveren want het hout is ook nog heel stevig. Juist daarom is het uitermate geschikt voor een vloer: het kan best tegen een stootje.

Onderhoud van je eikenhout

Eikenhout is dus chique en heeft een luxe uitstraling. Het heeft echter ook veel onderhoud nodig. Het is het beste om je vloer elke dag te reinigen. De volgende stappen in het reinigen moet je vaak doorlopen om lang van de vloer te genieten:

  • droog reinigen met een bezem of stofzuiger
  • nat reinigen met een licht vochtige doek of zeem
  • opnieuw schuren en in de olie/wax zetten

Met name de droge reiniging elke dag is de beste manier om je vloer mooi te houden. Om de dag kan ook, maar houd er rekening mee dat je zand en ander vuil zo snel mogelijk wil verwijderen. Het zorgt er namelijk voor dat je dit als het ware in de vloer loopt wanneer je over het zand heen wandelt. Een deurmat bij de deur leggen wil ook helpen hiermee. Wanneer de vloer toch beschadigingen oploopt, kun je deze opnieuw schuren en lakken. Je kunt dat natuurlijk niet onophoudelijk doen.