Cardano kopen

2 min read

Cardano (ADA) maakt gebruik van het innovatieve algoritme Proof-of-Stake Ouroboros. Dit is een zeer cruciaal en innovatief onderdeel van het Cardano blockchain-netwerk. Het energie verslindende minen, zoals bij Proof-of-Work (PoW) algoritmes het geval is, is niet meer benodigd. Dit moet opschalen makkelijker maken.

Vaak wordt het argument gebruikt dat Proof-of-Stake minder veilig zou zijn. De Ouroboros technologie heeft de veiligheid echter tot een dusdanig niveau getild, wat vergelijkbaar is met het nog nooit gekraakte algoritme van de Bitcoin blockchain.

Het project startte in 2015 door Hoskinson. Hij stapte over van Ethereum naar Cardano. Dingen konden beter en hij kwam met het idee om wetenschappers en andere experts in te schakelen, om de hedendaagse blockchain technologie te onderzoeken en om te vormen naar een betere variant.

Een onderzoeksteam, bestaande uit de (beste) experts op het gebied van blockchain-technologie ontwerpen Cardano op basis van wetenschappelijke onderzoekstechnologie. De eerste laag van het cardano project werd op 29 september 2017 uitgebracht.

Cardano handelen? Bezoek snel Bitvavo!

Online zijn er veel zogenoemde aanbieders te vinden waar je crypto kunt kopen. Op deze website zijn er al veel bekende aanbieders de reveu gepasseerd, maar we willen nu het hebben over de “nieuwkomer” Bitvavo. Maar wie is Bitvavo en wat kun je precies met dit platform?

Bitvavo is een aanbieder van digitale valuta gebaseerd in Nederland (Amsterdam) die sinds oktober 2017 flink is gegroeid. Het bedrijf heeft als doel om digitale valuta voor iedereen toegankelijk te maken, met als slogan: “digitale valuta voor iedereen”. Je kunt er Bitcoin en andere digitale valuta kopen en verkopen. Dit gaat gemakkelijk via iDeal of overboeking. Alle prijzen zijn gebaseerd op de actuele koers.

Cardano kopen doe je bij Bitvavo