BHV vergoeding

2 min read

Misschien wil je graag de taak van BHV’er op je nemen in je bedrijf, maar vraag je je af of dit financieel nog iets oplevert. Het antwoord daarop moet je eigenlijk bij je baas vinden. Het is aan de werkgever om te bepalen of hij of zij een BHV vergoeding levert. De werkgever bepaalt ook in welke vorm en welke mate deze eventuele BHV vergoeding wordt gegeven. Soms wordt in de CAO of het contract iets over de BHV vergoeding genoemd. Kijk daar dus eerst eens naar. Anders kun je bij je baas het gesprek beginnen.

Geen verplichting voor je werkgever

Maar vergis je niet, je werkgever is niet verplicht om een BHV vergoeding te geven. Hij of zij kan dus prima weigeren om jou extra te betalen voor jouw extra taken als BHV’er. Er is geen verplichting tot BHV vergoeding, omdat een BHV’er ook verplicht is aanwezig te zijn bij non-profit of vrijwilligersorganisaties. Daar zijn vaak niet eens de financiële middelen voor een BHV vergoeding. In het bedrijfsleven kan de training, cursus of opleiding BHV wel vergoed worden. Het gaat dan enkel om de opleiding of training, niet om de werkzaamheden.

Vergoeding voor cursus

Als een werkgever van je wil dat jij zo een training volgt, is het aan hem of haar om deze kosten te vergoeden. Daarnaast moet de werkgever de BHV middelen ook vergoeden. Let wel op dat het in opdracht van je werkgever moet zijn. Je kunt niet eerst een BHV cursus volgen en daarna van je werkgever eisen dat hij of zij deze kosten vergoedt. Overleg dus met je werkgever voordat je dit doet. Uiteindelijk heeft je werkgever er zeker baat bij als jij een BHV certificaat haalt.